Official Lammle User Forum

Results 1 to 3 of 3

Thread: Stub network

  1. #1
    Join Date
    Apr 2012

    Default Stub network

    Ok,i'm having trouble trying to understand the definition of a stub network! If a router is connected to a corporate one via 2 serial interfaces can we consider it as a stub network and can we put a default route onto this router? The example in chapter 6 figure 6.9 in combination with what it's said in Default Routing section about routers R1,R2,R3 and 871w mess me up!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008


    Yes you would normally put a D-R on a stub router -
    Take peep over this mate.

    Maddox Thomas-Clark 14/10/2008
    Bean Thomas-Clark 18/09/2007
    Big Evils Cisco World

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Worcester, UK


    I always think of a stub network as having only one route out i.e. connects to only one router. This definition is somewhat fuzzy, as it's not literally true, but it gives an indication to it's meaning.

    For instance, when you declare an EIGRP router as a stub, it does not try to send query messages out all of it's interfaces when a route goes down. It only sends to it's EIGRP neighbour(s), as these are the only possible interfaces from which a response can be gained.
    Currently studying: CCDP, CCIE R&S
    Follow my CCIE progress with study notes on my blog:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stub areas
    By jacklim in forum General Questions (Any Chapter)
    Replies: 5
    Last Post: 05-28-2013, 07:26 AM
  2. stub networks in default routing
    By chadames in forum Chapter 8: IP Routing
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2012, 12:46 AM
  3. Stub Networks
    By cisco_kid in forum Internetworking
    Replies: 6
    Last Post: 12-13-2010, 09:11 AM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts